Ibišević u Herthi do 2017. godine: Sretan sam u Berlinu!
Foto: EPA

Berlinski klub aktivirao klauzulu

Ibišević u Herthi do 2017. godine: Sretan sam u Berlinu!

Hertha je odlučila aktivirati opciju u ugovoru prema kojoj će bh. reprezentativac Vedad Ibišević ostati u berlinskom klubu do ljeta 2017. godine. 

Njemački sportski list Kicker navodi da je klauzula iz ugovora aktivirana nakon sjajne partije Ibiševića u duelu protiv Hamburger SV-a, a informacija će uskoro biti i zvanično potvrđena od strane Herthe i Stuttgarta. 

"Moje ovosezonske partije su priznanje dosadašnjeg rada. Nisam sumnjao u sebe ni u vrijeme kada nisam bio u mogućnosti trenirati sa Stuttgartom, a to se isplatilo. Nedostajalo mi je poštovanje, a to sada imam u Berlinu i sretan sam", izjavio je Ibišević za tamošnje medije. 

Da je budućnost Ibiševića u Herthi potvrdili su i iz ugledne njemačke agencije Arena11 Sports Group, čiji je klijent i napadač naše reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Ibišević navodno u Herthi zarađuje oko tri miliona eura i njegovu platu podjednako plaćaju Hertha i Stuttgart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.