Igra u Barceloni, a donosi zaradu Manchester Cityju

Igra u Barceloni, a donosi zaradu Manchester Cityju

E. Škorić

Barcelona je 2013. godine za samo 1,5 miliona eura dovela Denisa Suareza, ali Manchester City i danas zarađuje na osnovu tog transfera.

Denis Suarez je jučer postigao pogodak u trijumfu Barcelone nad Getafeom u madridskom predgrađu (2:1), a njegove dobre igre raduju i sve u Manchester Cityju.

Barca engleskom klubu mora da plati 800 hiljada eura za svaku desetu utakmicu koju Suarez odigra u dresu Katalonaca, sve dok ne dođe do cifre od 100 utakmica, a ukupan iznos može da bude osam miliona eura. 

To je jedna od stavki u ugovoru kojeg je Suarez potpisao sa Barcom, nakon što je napustio redove Cityja, čiji su tadašnji čelnici očigledno imali dobar smisao za biznis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom da je jučer odigrao 40. meč u dresu Barce, City je dodatno profitirao i nada se da će veznjak zadržati status prvotimca  iu narednom periodu. U ovoj sezoni Suarez je upisao četiri nastupa i postigao je jedan gol, upravo taj protiv Getafea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi