Iker Casillas u najvećem derbiju zablistao kao nekada!

Izluđivao napadače Benfice

Iker Casillas u najvećem derbiju zablistao kao nekada!

Legendarni Iker Casillas je jedan od najzaslužnijih što je Porto sinoć savladao Benficu usred Lisabona.

Najveći portugalski derbi bio je jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu, a Portu je odgovarala samo pobjeda kako bi ostao u ravnopravnoj utrci.

Benfica je povela golom Mitrogloua u 18. minuti, da bi deset minuta kasnije Herrera poravnao na 1:1. Portu je vodstvo donio Aboubakar u 65. minuti, a onda je na scenu stupio Iker Casillas.

Iskusni golman je sjajnim paradama izluđivao svoje suparnike, a čak je spriječio i autogol svog odbrambenog igrača nakon njegove nespretne reakcije. Pokušavali su Jonas, Pizzi i Mitroglou, ali je Casillas bio nesavladiv.

Iker je sinoć pokazao da je još uvijek golman najviše svjetske klase, a u nastavku pogledajte i zašto.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

ingqxwZZt1g


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi