Ima neka tajna veza, tajna veza između Lokosa i Dinama

Više od prijatelja

Ima neka tajna veza, tajna veza između Lokosa i Dinama

E. Škorić

Lokomotiva i Dinamo su prijateljski klubovi i između ova dva tima postoji neka tajna veza, jako uspješna.

Lokomotiva je protiv Dinama igrala čak 26 puta u Hrvatskoj, ali samo je jednom uspjela da remizira uz čak 25 poraza. Jedni remi dogodio se u sezoni 2013/14. kada je Dinamo već bio izborio titulu.

Pojedini hrvatski mediji sutrašnji duel Dinama i Lokomotive najavljuju riječima da "igrači praktički ne moraju da izađu na teren jer je rezultat ionako unaprijed poznat".

I često se dešava da 'mali' pobjeđuju velike u nogometu, ali u slučaju Lokosa i Dinama ta se čuda ne dešavaju i pitanje je hoće li se desiti. Dinamo će pobijediti, u to nema sumnje. 

Zanimljivo da je na 26 mečeva samo Frano Mlinar dobio crveni karton i skromnih 1,7 žutih kartona po meču kada se sastaju ovi rivali. 

Zvuči nevjerovatno podatak da je iz Dinama u Lokomotivu i obrnuto otišlo čak 128 igrača, što je svjetski rekord kada je u pitanju razmjena između dva kluba. 

Večernji list na svom portalu izdvaja zanimljivu stvar i naglašava da je klupski mail Lokomotive glasio [email protected]. Da, postoji neka jaka i čvrsta tajna veza između ove dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Obzirom da Dinamo i Lokomotiva igraju četiri meča u toku prvenstva, može se zaključiti da Modri u prvenstvo kreću s 12 bodova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi