Ima pedeset godina a još uvijek aktivan u fudbalu!

Marco Ballota i dalje brani

Ima pedeset godina a još uvijek aktivan u fudbalu!

Rijetkost je u današnjem vremenu da se neko profesionalno bavi fudbalom kada zakorači u petu deceniju života. Ipak, postoje i oni koji su otišli korak dalje, tačnije ne korak već deceniju!

Iako je ušao u šestu deceniju života, nekada sjajni golman rimskog Lazija Marco Ballota još uvijek brani! Pedesetogodišnji italijanski čuvar mreže još uvijek nije odustao od aktivnog bavljenja fudbalom budući da je član kluba po imenu Castelvetro.

Naravno, riječ je o niželigašu i poluprofesionalnom klubu ali svejedno nije mala stvar i u tim godinama biti aktivan na fudbalskim borilištima.

Marco Ballota počeo je profesionalnu karijeru daleke 1982. godine kada je počeo nastupati za San Lazzaro, a u karijeri je promijenio veliki broj klubova u Italiji.

Najviše traga ostavio je branivši za Lazio, čiji je član bio u nekoliko navrata. Ballota je još nastupao za Inter i za Parmu.

Bilo kako bilo, fudbal živi u ovom čovjeku i to je više nego evidentno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.