Irski selektor presretan: Ovo je historijski rezultat

Zahvaljujući BiH

Irski selektor presretan: Ovo je historijski rezultat

E. Škorić

Irska je danas napravila historijski rezultat zahvaljujući Bosni i Hercegovini.

Kadeti Republike Irske deklasirani su u Rujevici sa 7:0 od Njemačke, no kako je Bosna i Hercegovina u Kostreni pobijedila Srbiju s 1:0, Irci su se plasirali u četvrtfinale.

Seletkor ove reprezentacije Colin O'Brien smatra da je to najveći uspjeh ove selekcije.

"Očekivali smo da Njemačka dominira, no ne baš ovako težak poraz. Ipak, moji dječaci su dobri učenici i pokušat ćemo popraviti stvari do idućih utakmica. Ono je najbolji rezultat u historiji irskog tima, ostvarili smo naš cilj i jako smo sretni. U narednom krugu se sve može desiti", kazao je O'Brien.

Tako je Irska praktično ni kriva ni dužna prošla među osam najboljih, a bh. reprezentaciji je nedostajao još jedan gol da se plasira dalje. Njemačka je u grupi C na kraju zabilježila tri pobjede i postigla je čak 15 golova uz samo jedan primljen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi