Isla napušta Seriju A i seli u Tursku

Dogovorio sve s Fenerom

Isla napušta Seriju A i seli u Tursku

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Mauricio Isla, ovog ljeta će prema svemu sudeći napustiti italijansku Seriju A.

Isla je prošlu sezonu igrao u Cagliariju iz kojeg je stigao iz Marseillea, ali gotov sigurno će ovog ljeta promijeniti klub. Iskusni čileanski reprezentativac je odlučio da je vrijeme za novu avanturu, te da se okuša u turskoj Superligi.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je Isla dogovorio sve sa Fenerbahčeom, te da bi transfer u narednim danima treba biti ozvaničen. Ovaj 29-godišnji fudbaler je dogovorio ugovor na tri sezone i sutra putuje u Istanbul na ljekarske preglede.

Još uvijek nije poznato koliko će Fener platiti za Islu, ali je u javnost procurila informacija da je u dogovoru stoji da će ove dvije ekipe odigrati prijateljski meč narednog mjeseca. Isla je prošle sezone u dresu Cagliarija odigrao 34 utakmice i postigao je jedan gol iz sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi