Istraga zbog malverzacija: Uhapšen direktor Newcastlea

Još jedan klub 'pod lupom'

Istraga zbog malverzacija: Uhapšen direktor Newcastlea

Newcastle, povratnik u elitni rang engleskog nogometa, nalazi se pod istragom zbog finansijskih malverzacija. 

Prema informacijama sa Otoka, policija je u srijedu ušla u klupske prostorije i uhapsila glavnog operativca "svraka" Leea Carnleya, a istraga je pokrenuta na inicijativu poreskih vlasti Velike Britanije koje istražuju neregularnosti u transferima. 

U finansijske malverzacije je "uključen još jedan klub", a navodno se radi o West Hamu koji učestvuje u Premier ligi.

"HRMC je lišila slobode više osoba povezanih sa fudbalskom industrijom, zbog osnovane sumnje za prevaru u vezi prijavljivanja prihoda i nacionalnog osiguranja", saopštili su Odjeljenja za prihode i carine (HMRC). 

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, iz Newcastlea su odbili komentarisati hapšenje Carnleya, koji se, zajedno sa trenerom Benitezom, smatra najzaslužnijim za preporod kluba i ekspresni povratak u drutšvo najboljih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi