Istrin golman nakon Rijeke više ni na Facebook ne smije

Prijetnje sa svih strana

Istrin golman nakon Rijeke više ni na Facebook ne smije

E. Škorić

Golman Istre Ivica Ivušić dobio je brojne prijetnje nakon subotnjeg derbija.

Istra je s 1:0 savladala Rijeku u regionalnom derbiju. Puljani su došli do pobjede iako su mjesecima bez plate.

"Užas, ne mogu vjerovati da mi ljudi prijete. Na mobitelu i Facebooku ostavljaju mi psovke, pišu mi da znam gdje živim. Nije to ugodno čitati. Nije da se bojim, ali mi nije svejedno", kaže mladi golman Istre Ivica Ivušić (22).

On je bio igrač utakmice protiv Rijeke, pošto je branio mnoge udarce.

"I nije to prvi put. U aprilu smo s Rijekom igrali 1:1 i bilo je još gore. Isto psovke i prijetnje, pisali su mi da sam im ‘ukrao’ naslov i sve", tvrdi 22-godišnji čuvar mreže.

Njegovi roditelji žive u Rijecei gdje je i sam boravio do 14. godine, kad aje otišao u Inter. 

"Ne, zasad nisam razmišljao da angažiram nekoga za sigurnost. Dosad je sve bilo samo na riječima, a nadam se da će tako i ostati. No nikad se ne zna", rekao je Ivušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi