Iznenadio sve: Buffon objasnio zašto je postao golman

Dobro pamti SP 1990. godine u Italiji

Iznenadio sve: Buffon objasnio zašto je postao golman

E. Čaušević

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon nakon Svjetskog prvenstva narednog ljeta koje se igra u Rusiji gotovo sigurno će završiti svoju karijeru.

Buffon je sjajnim partijama na golu Juventusa i reprezentacije Italije izrastao u jednog od najboljih golmana svijeta, a iako se nalazi na samom zalasku karijere još uvijek oduševljava svojim odbranama. Ipak, gotovo je sigurno da će Gigi okačiti rukavice o klin narednog ljeta nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Italijanski golman je nakon utakmice protiv Španije odlučio dati intervju za špansku Marcu u kojoj je govorio o svojoj bogatoj karijeri. Buffon je otkrio zbog čega je odlučio da postane golman, te ko je najveći krivac što se to desilo. Naravno, njegov odgovor je šokirao mnoge jer je rijetko ko pomislio da mu je idol bio nekadašnji golman Kameruna.

"Kada sam bio dječak postojao je golman koji je bio za mene nešto neopisivo. To je nekadašnji golman Kameruna, Thomas N'Kono. Vidio sam ga na SP 1990. godine i uz Italiju zaista sam iskreno navijao za Kamerun. Prva utakmica je bila između Argentine i Kameruna koju sam pomno gledao. Pobijedio je Kamerun i ja sam tada odlučio da postanem golman", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi