James Rodriguez kasnim golom obradovao Kolumbiju

Teška pobjeda nad Bolivijom

James Rodriguez kasnim golom obradovao Kolumbiju

Reprezentacija Kolumbije je večeras na domaćem terenu u Barranquilli teškom mukom savladala autsajdera Boliviju sa 1:0 u okviru 13. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako je Kolumbija u ovaj meč ušla kao apsolutni favorit, trenutak odluke desio se tek u samom finišu susreta.

Igrao se 83. minut kada je dosuđen jedanaesterac za domaće. James Rodriguez je veoma loše šutirao i golman Bolivije mu je odbranio udarac, ali se lopta vratila do zvijezde Reala koja je iz popravnog pokušaja ipak postigla gol.

Kolumbija sada zauzima treće mjesto sa 21 bodom i nastavila je veliku borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo. S druge strane, Bolivija je već odavno prežaljena i ovo joj je bio već deseti poraz u ovim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi