Još nije vrijeme za penziju: Amauri ima novi klub

Igrat će u drugoj ligi

Još nije vrijeme za penziju: Amauri ima novi klub

Teme:

Italijanski napadač Amauri je već uveliko zagazio u pozne igračke godine, ali još uvijek ne razmišlja o odlasku u zasluženu mirovinu.

Bivši napadač Juventusa i Fiorentine je nakon samo šest mjeseci napustio američku ekipu Fort Lauderdale Strikersa i potpisao za New York Cosmos.

To znači da će Amauri nastaviti nastupati u drugoj američkoj ligi (NASL), a iz NY Cosmosa su poručili da su veoma zadovoljni što su angažovali iskusnog napadača.

"Amauri je imao dugu karijeru u Evropi i njegovo iskustvo će definitivno biti od velike koristi za našu ekipu. Riječ je o fudbaleru kojeg je izuzetno teško čuvati zbog njegove visine, tehnike i brzine", rekao je trener Cosmosa Giovanni Savarese.

Amauri je ove sezone upisao 13 nastupa za Strikerse i postigao je pet pogodaka.

Posljednji klub za koji je Amauri nastupao u Italiji bio je Torino, za koji je igrao od septembra 2014. do februara 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi