"Kada je tu Kante, kao da igram sa blizancima"
FOTO: EPA

Hazard o svom saigraču

"Kada je tu Kante, kao da igram sa blizancima"

  Belgijski fudbaler Eden Hazard izjavio je da se na terenu odlično slaže sa N'Golom Kanteom. 

Kante je na Stamford Bridge stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Leicestera i odmah po dolasku se izborio za mjesto u prvom timu, a jedan od onih koji se s njim odlično slaže na terenu je Eden Hazard.

"Pored njega, ponekad pomislim da igram sa blizancima. Također, dosta mi je lakše kada igram u sredini, tik iz Diega Costu i bliže golu rivala. Kad sam na krilnoj poziciji često ostanem san, a tada sam praktično neupotrebljiv", izjavio je Hazard. 

Osvrnuo se Hazard potom i na trenera Chelseaja. Istakao je da zasluge za njegove dobre igre pripadaju Conteu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Što se mojih partija tiče, sve zasluge idu na račun trenera Antonija Contea i njegovog nevjerovatnog entuzijazma. Uvijek se isto ponaša, i na treningu i na utakmici. Može i da nam 'sjedne na mozak' sa svojim zahtjevima, ali je dobar čovjek i sjajan trener. U njegovom sistemu se tačno zna ko šta radi i upravo zbog toga pravimo ovoliko prilika za pogodak na meču", zaključio je Hazard. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi