Kanga: Ispisali smo istoriju, osjećaj je fenomenalan

Jedan od junaka Zvezdine pobjede

Kanga: Ispisali smo istoriju, osjećaj je fenomenalan

D. Rakanović

Gabonac Guelor Kanga rekao je poslje plasmana Crvene zvezde u Evropsku ligu da je uspjeh posljedica sjajne igre cijele ekipe. 

Zvezda se plasirala, poslije deset godina, u grupnu fazu Evropske lige, pošto su u revanš utakmici u Beogradu pobijedili ruski Krasnodar rezultatom 2:1. 

"Cijela ekipa je ispisala istoriju. Ušli smo srcem u utakmicu i osjećaj je fenomenalan", rekao je Kanga. 

Kanga postigao je fantastičan pogodak sa 30-ak metara već poslije deset sekundi drugog poluvremena za prednost Zvezde od 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prije svega sam zadovoljan zbog kolektiva. Vidio sam da mi se ukazao prazan prostor, odbrambeni igrači su otvorili prolaz, šutirao sam na gol i lopta je ušla", rekao je Kanga i dodao da mu je ovo bio najvažniji gol u karijeri.

"Poznata je moja situacija sa ugovorom, treba da se popriča o tome. U suštini nikada nisam igrao u Ligi prvaka i Ligi Evrope.  Želio bih da se zahvalim treneru Božoviću koji me je doveo i ukazao mi povjerenje, kao i Milojeviću koji mi pruža šansu da igram i isto vjeruje u mene", rekao je Kanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi