Kante presudio Unitedu i odveo Chelsea u polufinale

Conte ponovo nadmudrio Mourinha

Kante presudio Unitedu i odveo Chelsea u polufinale

Chelsea se pobjedom nad Manchester Unitedom (1:0) plasirao u polufinale FA Kupa.

Domaći tim je bolje otvorio meč i u 16. minuti je imao dobru priliku preko Hazarda, čiji je udarac odbranio De Gea. 

Igrao se 20. minut kada je Ander Herrera dobio prvi žuti karton na utakmici, da bi samo 15 minuta kasnije (prestrogo) isključen iz igre zbog prekršaja nad Edenom Hazardom. United je ostao sa igračem manje, a Jose Mourinho je sve to ispratio sa ironičnim osmijehom.


Pred kraj prvog poluvremena, nervozni Antonio Conte je nasrnuo na Josea Mourinha i malo je nedostajalo da dođe do ozbiljnog incidenta. Važnost utakmice i veliki rivalitet dva kluba, a čini se i trenera, učinili su svoje, ali srećom sve se završilo bez težih posljedica.



Početak drugog poluvremena donosi vodstvo Chelseaja. U 51. minuti domaći navijači su proslavili vodeći, a ispostavit će se i pobjedonosni pogodak svog kluba koji je postigao igrač od kojeg se to možda i najmanje očekivalo. N'Golo Kante je sa velike udaljenosti prizemnim udarcem nadmudrio De Geu i donio svojoj ekipi veliku radost.

Potražite više informacija na temu Premier league:



United je uzvratio u 59. minuti preko Rashforda, čiji je udarac odbranio Courtois, da bi potom Chelsea prijetio preko Coste i Williana, ali su obojica bili neprecizni.

Chelsea je sa igračem više rutinski kontrolisao situaciju na terenu i mirno priveo posao kraju, a Conte je na kraju proslavio drugu pobjedu nad Mourinhom od dolaska na klupu Chelseaja i tako ostao stopostotan u duelima sa bivšim menadžerom kluba sa Stamford Bridgea.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi