Karim Benzema o sjajnom driblingu protiv Atletica
Foto: EPA

Francuski napadač odličnim potezom pokrenuo ekipu

Karim Benzema o sjajnom driblingu protiv Atletica

D. Rakanović

Real Madrid plasirao se u finale Lige prvaka nakon što su u dvomeču eliminisali Atletico ukupnim rezultatom 4:2.

Na Vincente Calderonu jučer je Atletico pobijedio sa 2:1, i slavio pirovu pobjedu pošto nisu uspjeli da nadoknade zaostatak od 3:0 iz prve utakmice.

Isco je svojim pogotkom srušio snove Atletica o potpunom preokretu i finalu Lige prvaka, a pogotku je prethodio sjajan dribling Karima Benzeme kojim se oslobodio trojice igrača. 

"Pokušao sam i dogodilo se, a to je pokrenulo ekipu. Bila je duboka lopta. Bio sam usamljen, a odjednom su bila tri defanzivca oko mene. Primio sam loptu dobro, krenuo i uspio", rekao je Benzema. 

Francuski napadač zatim je objasnio zbog čega Realu ide tako dobro ove sezone. 

"Svako je uključen, a to je važno u velikim timovima. Morate imati i dobru startnu postavu i klupu, gdje svaki igrač zna što radi. To imamo od početka sezone i nastaviće se", rekao je Benzema.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U finalu protiv Juventusa Benzema očekuje da će kraljevski klub osvojiti trofej.

"Znamo što je Juventus. Izvrsna ekipa. Ako su stigli do finala, to nije slučajno. Oni su finalu zahvaljujući talentu i sjajnim igračima, ali mi ćemo se dobro odmoriti, a onda osvojiti Ligu prvaka", zaključio je Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi