Kempes: Nisam siguran da Argentina može do plasmana u Rusiju
Foto: EPA

Legenda argentinskog fudbala nakon utakmice sa Bolivijom

Kempes: Nisam siguran da Argentina može do plasmana u Rusiju

Bez Messija, kojem je FIFA izrekla suspenziju od četiri meča u nacionalnom dresu, Argentina je, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prventstvo, poražena od Bolivije, čime je zakomplikovala svoju situaciju.

Nekadašnji argentinski napadač Mario Kempes sumnja da će se selekcija njegove zemlje uopšte naći na prvenstvu u Rusiji. 

Kako je Argentina trenutno na petom mjestu u kvalifikacionoj grupi, predstoji im težak zadatak ukoliko žele direktan plasman na Mundijal.

"Nisam siguran da će se Argentina kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo. Nevjerovatno teško postižemo golove", rekao je Kempes, osvajač Svjetkog prvensta sa Argentinom 1978. godine .

"U ovom trenutku se niko ne pleaši Argentine. Možemo mijenjati trenere, ali igrači ostaju isti."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bivši napadač argentinske reprezentacije se dotakao i Messijeve suspenzije, za koju smatra da je gruba i nepoštena, u poređenju sa udarcima koje zvijezda Barcelone prima na svakom susretu.

"FIFA-u nije briga da li će se Argentina kvalifikovati. Pretjerano je izreći ovakvu kaznu za igrača koji prima toliko udaraca svaku utakmicu", poručio je na kraju Kempes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi