Klopp: Na tu temu bih za dva sata napisao knjigu
Foto: EPA

Hvali se da je odbrambeni trener

Klopp: Na tu temu bih za dva sata napisao knjigu

E. Škorić

Liverpool je u šest susreta primio čak 11 golova, ali Jurgen Klopp tvrdi da bi mogao napisati knjigu na temu kako zaustaviti rivala.

Redsi su jako efikasan tim u Engleskoj, ali u odbrana ih baš i ne služi dobro. U šest premierligaških mečeva primili su 11 pogodaka, a u posljednjem meču protiv Leciestera primili su također dva gola, no slavili su s 3:2.

Igra 'za gol više' se katkad Liverpoolu isplati, katkad ne, ali Klopp smatra da je profesionalac za odbranu. Barem je bio.

"Teško mi je kada primimo toliko golova, jer sam zaista dobar odbrambeni trener. Ne znam sve o nogometu, ali u dva sata bih mogao napisati knjigu o tome kako igrati odbranu", kazao je Klopp, pa je dodao:

"Znao bih opisati koja područja treba blokirati, gdje i kada igrač mora da bude u bilo kojem trenutku, kako vršiti pritisak i tako dalje. Devetnaestogodišnje iskustvo".

Prethodno je ofanzivac Sadio Mane kritikovao odbranu Redsa, koja je definitivno najslabija karija u timu. Napad zasad ide dobro...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon šest kola Liverpool ima 11 bodova, a postigao je 12 uz 11 primljenih golova. Efikasniji od njih su samo City (21 gol) i United (17), dok lošiju odbranu trenutno imaju tek West Ham (13), Crystal Palace (13) i Leicester (12).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi