Kloppa zabrinuo transfer Neymara
Foto: EPA

Nijemac "opleo" po FIFA-i

Kloppa zabrinuo transfer Neymara

Trener Liverpoola Jurgen Klopp na konferenciji za medije je, između ostalog, komentarisao i transfer Neymara u Paris Saint-Germain. 

Transfer Neymara iz Barcelone u Paris Saint-Germain će biti najveći u historiji, pošto će francuski klub aktivirati otkupnu klauzulu od 222 miliona eura, a jedan od onih "zabrinutih" za takvo stanje u fudbalu je i Jurgen Klopp.

Nijemac se nada kako će rekordni transfer Neymara biti izuzetak. 

"Postoje samo dva kluba koja mogu plaćati takve cifre, odnosno Manchester City i Paris Saint-Germain. Možda i Barcelona. To svi znaju, i znaju zašto je tako", kazao je Klopp i potom nastavio:

"Mislio sam da je finansijski fair-play osmišljen upravo s ciljem da se ovakve stvari ne mogu događati. Ali čini se da je to više sugestija nego pravilo. Ne razumijem to. Ne znam kako se dogode takve stvari", dodao je trener Redsa.

"Nadam se kako to neće biti novi trend. Vjerujem da će ostati iznimka..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Neymar je već otputovao na ljekarske preglede i transfer u Francusku je samo pitanje vremena. Ugovor će biti potpisan na pet godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi