"Klub mi je dao 10 ulaznica, moja porodica je bila sretna"

Tinejdžer koji je zaigrao za United

"Klub mi je dao 10 ulaznica, moja porodica je bila sretna"

E. Škorić

Manchester Unitedu meč posljednjeg kola u Premier ligi protiv Crystal Palacea nije bio pretjerano bitan, pa je Jose Mourinho na istom dao šansu nekim mladim igračima.

Nekolicina dječaka ispunilo je vlastiti san protiv Palacea u 2:0 pobjedi Crvenih vragova, a među njima i 16-godišnji Portugalac Angel Gomes. Rođen je 31. avgusta 2000. godine u Londonu. Odrastao je prateći Waynea Rooneyja, kojeg je upravo zamijenio u 88. minuti spomenutog meča.

"Svjestan sam da je ovo ispunjenje sna. Ovdje sam šest godina i debi za United je svačiji san. Želim se zahvaliti menadžeru i osoblju u klubu. Živim doslovce preko puta Manchestera i ovo je sve nevjerovatno", rekao je Gomes, pa dao jedan zanimljiv komentar novinarima:

"Klub mi je dodijelio 10 ulaznica i ja sam ih distribuirao mojim roditeljima, koji su došli da me gledaju. Sretan sam, a znam da su oni još sretniji zbog mene".

Prošle sedmice je proglašen najboljim mladim nogometašem Uniteda, a ono što je stvarno interesantno je da se radi o rođaku Nanija, slavnog Portugalca koji je nosio dres Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi