Kneževi pretplaćeni na remije, novi trijumf Rennesa

Odigrana četiri susreta 14. kola francuske Lige 1

Kneževi pretplaćeni na remije, novi trijumf Rennesa

Četiri utakmice 14. kola francuske Lige 1 odigrane su večeras sa početkom od 20 sati. Monaco je remizirao na domaćem terenu sa Caenom. 

Monaco je na svom terenu dočekao Caen. Domaćin je do vodstva došao u petoj minuti susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je Imorou u petoj minuti utakmice. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Kneževe. 

Gosti su se vratili u 50. minuti susreta, a strijelac je Koita. Samo devet minuta kasnije sopstvenu mrežu zatresao je Kondogbia za potpuni preokret Caena. Domaćin do izjednačenja dolazi u 75. minuti susreta, a strijelac je Moutinho. 

Guingamp je na svom terenu dočekao Rennes. Gosti su do vodstva došli golom N'Tepa u 37. minuti susreta. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Rennes. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sanjin Prcić, susret je odgledao sa klupe. 

Lorient je na svom terenu dočekao Lens. Gosti su u 15. minuti susreta ostali sa deset igrača na terenu, a crveni karton dobio je Landre. Lorient je brojčanu prednost iskoristio u 21. minuti susreta i došao do gola preko Guerreira. 

Francuska, Liga 1, 14. kolo: 

Monaco - Caen 2:2 (Imorou 5-ag, Moutinho 75/Koita 50, Kondogbia 59-ag) 

Guingamp - Rennes 0:1 (N'Tep 37)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lorient - Lens 1:0 (Guerreiro 21)

Nice - Reims 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.