Koeman: Navijači nisu problem, to je atmosfera koju želite
Foto: EPA

Trener Evertona pred utakmicu na Poljudu

Koeman: Navijači nisu problem, to je atmosfera koju želite

Fudbaleri Evertona su stigli u Split gdje će večeras u 21:00 odigrati revanš susret play-offa za plasman u Ligu Evrope protiv Hajduka.

Karamele su u prvom susretu u Liverpoolu slavile rezultatom 2:0, a prema riječima Ronalda Koemana, Everton ni u Split nije došao kako bi se branio i čuvao rezultat.

"Nećemo se braniti, želimo kontrolisati igru i postići gol. Znamo da je Hajduk težak protivnik, moraćemo biti jaki sutra. Znamo da i oni mogu biti jaki. Mi smo odigrali dobrih 45 minuta u prvoj utakmici, ali su i oni mali dvije ili tri dobre šanse. Imamo dobar rezultat, ali moramo biti na najvišem nivou kako bi se plasirali u Ligu Evrope", izjavio je na press konferenciji povodom utakmice na Poljudu Koeman.

Navijači Hajduka, popularna Torcida, su obilježili prvi susret u Engleskoj izazvavši tuču s pripadnicima osiguranja, pa se Koeman osvrnuo i na domaće navijače i atmosferu koja njegove igrače očekuje na Poljudu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Navijači nisu problem. To je atmosfera u kojoj želite igrati. Čujem da nas čeka nešto posebno, ali činjenica je i da je publika na Poljudu daleko od terena", dodao je na kraju holandski stručnjak.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi