Kome su svoje glasove dali Ronaldo i Messi?
Foto: EPA

FIFA izabrala najboljeg igrača svijeta

Kome su svoje glasove dali Ronaldo i Messi?

E. Čaušević

U Londonu je sinoć održana svečana FIFA-ina ceremonija za nejboljeg fudbalera u 2017. godini.

Prema očekivanjima nagradu za najboljeg igrača osvojio je Cristiano Ronaldo koji je iza sebe ostavio Lionela Messija i Neymara. Portugalac je imao sjajnu sezonu u Real Madridu s kojim je odbranio tituli Lige prvaka, a Kraljevi su nakon nekoliko godina pauze konačno postali i prvaci Španije.

Ronaldo je dobio ubjedljivo najviše glasova od selektora i kapitena reprezentacija, ali su kao kapiteni svojih selekcija i oni morali dati glasove. Naravno, kao i uvijek oni su ostali vjerni svojim saigračima iz Real Madrida, odnosno Barcelone.

Najbolji igrač svijeta najviše glasova dao je Luki Modriću, a iza njega su još bili Sergio Ramos i Marcelo. S druge strane, Messi je na prvo mjesto stavio Luisa Suareza, dok su iza ostali Andres Iniesta i Neymar koji je u međuvremenu promijenio klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi