Kramarić na debiju pogodio za Rijekin „minimalac“

1. HNL, 9. kolo

Kramarić na debiju pogodio za Rijekin „minimalac“

Ekipa Rijeke koja je zaslužna za najljepšu hrvatsku evropsku fudbalsku priču ove sezone večeras je sa minimalnih 1:0 slavila na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici.

Ključni momenat koji je odlučio ishod ovoga susreta desio se već na samom startu utakmice kada je u 14. minuti za pobjedu ekipe Matjaža Keka pogodio Andrej Kramarić. Fudbaler kojeg je Zdravko Mamić otjerao iz Dinama pogodio je na svom debiju za klub sa Kantride.

Upravo je Kramarića u 65. minuti na terenu stadiona u Koprivnici zamijenio nekadašnji reprezentativac BiH Mehmed Alispahić, dok je nekoliko minuta kasnije umjesto našeg Zorana Kvržića na teren ušao Josip Brezovec.

Ovom pobjedom Rijeka je sa četvrte pozicije skočila na treću sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Hajduk.

1. HNL, 9. kolo:
Slaven Belupo - Rijeka 0:1 (Kramarić 14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.