Kramarić: Ubija me klupa u Leicesteru

Hrvat nije u prvom planu

Kramarić: Ubija me klupa u Leicesteru

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u Leicester je stigao kao "stroj za golove". Na sjajan način pokazao se u duelu protiv Arsenala, no već u sljedećoj utakmici, na iznenađenje mnogih, nije bio niti na klupi za rezerve.

Bivši napadač Rijeke priznaje da mu teško pada trenutni status u Leicesteru, a nije isključeno ni da u januarskom prijelaznom roku promijeni sredinu. 

"Utakmice u kojima sam dobio priliku stvarno sam dobro odigrao, svi su me tapšali po ramenu, bili su zadovoljni, a onda dođe prvenstvo i ja opet na klupi. I meni su sad već upitnici iznad glave", izjavio je Kramarić za hrvatske medije i potom nastavio: 

"Nije lako, naravno da nije. Čekam tu priliku, pa je dobijem u kupu, odigram dobro, zabijem gol, pa opet ništa. Ne znam stvarno kako to objasniti. Paerson i Ranieri su različiti tipovi trenera. Kod Ranierija se više gleda obrana, a prema naprijed što se napravi, napravi. Malo je zatvoreniji tip, nije onako, kako se kaže, društven čovjek. Ali rezultati su tu, trenutno smo na petom mjestu u Premiershipu, što je sjajan uspjeh za klub", kaže Kramarić. 

Navijači Leicestera su Kramariću skandirali nakon dobre partije protiv Arsenala, a i danas ga cijene...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da vidite samo reakcije navijača dok šećem po gradu... Zaustave me, malo popričamo, daju mi podršku. I njima je žao što više ne igram, zavoljeli su me."

Kramarić vjeruje da će umjesto Marija Mandžukića dobiti priliku u hrvatskoj reprezentaciji, uostalom tu nikad nije razočarao. U prve dvije svoje kvalifikacijske utakmice zabio je dva gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.