Krunić strijelac, Empoli ispao iz Serije A
Foto: EPA

Zanimljiva završnica Serije A

Krunić strijelac, Empoli ispao iz Serije A

M. Šljivak

Sezona u italijanskoj Seriji A završena je večeras, a u posljednjem 38. kolu saznali smo ime tima koji seli u niži rang.

Već ranije otpisanim Pescari i Palermu pridružio se večeras i Empoli, koji je porazom na gostovanju kod Palerma (2:1) i pobjedom Crotonea nad Lazijom (3:1), ispao u Seriju B.

Golove za Empoli u ovom meču postigli su Nestorovski u 76. i Bruno Henrique u 84. minuti meča. Krunić je za goste postigao počasni gol u 87. minuti.

Rade Krunić je kod gostiju bio jedina svijetla tačka na meču, a odigrao je kompletan meč. S druge strane Mato Jajalo je igrao do 74. minute, a Toni Šunjić nije igrao.

Crotone je ostao u ligi pobjedom nad Lazijom od 3:1. Golove za domaće su postgili Nalini (dva) i Falcinelli, dok je Immobile na drugoj strani s penala pogodio za Nebeskoplave.

Kiša pogodaka viđena je u Torinu i Milanu. Torino je s 5:3 pobijedio Sassuolo, dok je Inter savladao Udinese s 5:2.

Pescara je put u Seriji A okončala remijem na gostovanju kod Fiorentine (2:2).

Seria A, 38. kolo:

Crotone - Lazio 3:1

Fiorentina - Pescara 2:2

Inter - Udinese 5:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Empoli 2:1

Torino - Sassuoo 5:3



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi