Lacazette najavio odlazak iz Lyona

Poručio da bi volio igrati u Premiershipu

Lacazette najavio odlazak iz Lyona

Napadač ekipe Lyona Alexandre Lacazette najavio je odlazak na ljeto iz ovog kluba.

On se u posljednje vrijeme povezivao sa brojnim evropskim velikanima, posebno nakon što je prošle sezone sa 27 golova predvodio listu strijelaca Ligue 1.

Ove sezone ne igra na tom nivou, te je u ligi postigao tek sedam pogodaka. 

Početkom ovog mjeseca on se povezivao sa Newcastle Unitedom, ali je ipak odlučio da ostane u Lyonu do kraja ove sezone. 

Ekipa Lyona trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli, ali se nalaze samo jedan bod manje od mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ipak, Francuz je najavio da će na ljeto najvjerovatnije otići u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da, smatram da je Premiership veoma atraktivan i privlačan za mene. Ipak, znam da moram raditi naporno do kraja sezone kako bi završio tamo. Veoma sam koncentrisan da do kraja sezone odigram dobro i onda ću vidjeti šta će se desiti", rekao je Lacazette.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi