Lavovi na Gerlandu bolji od lidera prvenstva

Drugi poraz Marseillea u sezoni

Lavovi na Gerlandu bolji od lidera prvenstva

Lyon je večeras u okviru posljednjeg susreta 11. kola francuske Lige 1 na svom terenu dočekao Marseille. Domaćin je slavio rezultatom 1:0. 

Prvu priliku na susretu imao je Gourcuff, ali je njegov udarac izblokirala odbrana gostujuće ekipe. Nastavili su domaći da prijete, u desetoj minuti pokušao je Jallet, ostalo je bez promjene. 

Isti igrač našao se u prilici devet minuta kasnije, ali je ostalo bez promjene. Marseille je zaprijetio u 26. minuti susreta. Šutirao je Ayew, ali se rezultat nije mijenjao. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Fekir, do promjene rezultata nije došlo. 

Gosti su prvi zaprijetili u nastavku, šutirao je Gignac, međutim njegov udarac nije donio promjenu rezultata. Domaćin je u 65. minuti susreta došao do vodstva, a strijelac za domaće bio je Gourcuff, nakon asistencije Lacazettea. 

Isti igrač zaprijetio je i šest minuta kasnije, međutim rezultat se nije promijenio. Florian Thauvin je zaprijetio nekoliko minuta kasnije, ali njegov udarac odlazi preko gola Lavova. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Lyon. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska, Liga 1, 11. kolo:

Lyon - Marseille 1:0 (Gourcuff 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.