Leon Benko odlazi u 3. ligu?

Na meti dva kluba iz Italije

Leon Benko odlazi u 3. ligu?

Bivši napadač Sarajeva i najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine Leon Benko polako privodi kraju svoju epizodu u ljubljanskoj Olimpiji.

Iskusni hrvatski napadač nije baš u milosti svog sunarodnjaka na klupi Olimpije Igora Bišćana, koji ga nije uvrstio u tim za prva dva kola u 1. ligi Slovenije i sve su prilike da će uskoro napustiti ovaj klub.

Prema pisanju inostranih medija, Leon Benko već ima dvije ponude za nastavak karijere i to obje iz Italije.

Za Benku su interes pokazali Brescija, koja nastupa u Seriji B, i Vicenza koja se takmiči u Seriji C, pa bi hrvatski napadač u ovoj sezoni mogao igrati u 3. ligi Italije.

Leon Benko (33) je u karijeri nastupao za Varteks, Nurnberg, Standard, Kortrijk, Slaven Belupo, Faisaly, Rijeku, Dalian, Sarajevo i Olimpiju, u koju je stigao prije godinu dana kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa bordo klubom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi