Leroy Sane propušta Kup Konfederacija

Mladi napadač ide na operaciju

Leroy Sane propušta Kup Konfederacija

D. Rakanović

Fudbaler Manchester Cityja Leroy Sane neće nastupati za reprezentaciju Njemačke na predstojećem Kupu Konfederacija koje će biti odigrano u Rusiji kako bi se podvrgnuo operativnom zahvatu.

Mladi napadač propušta reprezentativne obaveze zbog operacije nosa. 

Fudbalski savez Njemačke saopštio je danas da će Sane propustiti prijateljsku utakmicu sa Danskom u Kopenhagenu 6. juna, utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv San Marina četiri dana kasnije i Kup Konfederacija u Rusiji.

"Želio sam da igram u Rusiji ali sam poslije konsultacija sa doktorima odlučio da ljetnju pauzu iskoristim za operaciju, kako bi novu sezonu mogao da počnem bez poteškoća", rekao je Sane.

Kup Konfederacija na rasporedu je od 17. juna do 2. jula u četiri ruska grada, San Peterburgu, Sočiju, Moskvi i Kazanju. Njemačka će igrati u grupi sa Čileom, Australijom i Kamerunom. 

Sane je za seniorsku reprezentaciju Njemačke imao šest nastupa.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi