Loše vijesti za Enriquea pred derbi s Atleticom

Umtiti van terena dvije sedmice

Loše vijesti za Enriquea pred derbi s Atleticom

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra na Nou Campu igraju derbi 5. kola La Lige protiv Atletico Madrida.

Katalonci su za vikend upisali ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Leganesa (5:1), ali ih već sutra očekuje derbi protiv Atletica. Luis Enrique je danas dobio loše vijesti jer neće moći računati na Samuela Umtitija.

Naime, ovaj francuski fudbaler će van terena biti dvije sedmice zbog povrede ligamenata lijevog koljena. To znači da će ovaj defanzivac propustiti utakmice protiv Atletica, Sportin Gijona, Borussije Monchengladbach i Celte.

Također, Umtiti neće ići na okupljanje reprezentacije Francuske koja narednog mjeseca nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi