Majstorije igrača Reala i sigurna pobjeda
Foto: EPA

Slavili u San Sebastianu

Majstorije igrača Reala i sigurna pobjeda

M. Šljivak

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su u prvom kolu Primere kao gosti imenjaka iz San Sebastiana rezultatom 3:0.

Bez većih problema je ekipa Zinedinea Zidanea stigla do pobjede i tri boda na otvaranju sezone.

Već iz prvog napada su poveli. Igrala se druga minuta, Dani Carvajal ubacuje s desne strane, a Gareth Bale pogađa glavom za prednost od 1:0.

Nastavili su Kraljevi s boljom igrom u nastavku meča, a u 40. minuti su došli do drugog gola. Još jednu sjajnu akciju završava Marco Asensio za sigurnih 2:0.

Drugo poluvrijeme ponovo donosi bolju igru ekipe iz Madrida. Najbolju šansu je propustio Kroos koji je uzdrmao prečku, a u nadoknadi je Real stigao do još jednog gola, a konačnih 3:0 postavio je Gareth Bale u četvrtoj minuti nadoknade.

Primera, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Real Madrid 0:3 (Bale 2' 90+4', Asensio 40')


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi