Maribor grabi ka tituli, pogodak Nusmira Fajića

Prva liga Slovenije

Maribor grabi ka tituli, pogodak Nusmira Fajića

Fudbaleri Maribora nadomak su novog naslova prvaka u Sloveniji. Posljednja žrtva kluba koji brani titulu je Zavrc koji je večeras kao domaćin stradao sa 0:4. 

Naš Nusmir Fajić načeo je domaćina nakon 17 minuta igre, da bi u nastavku susreta pogađali još Arghus, Mendy i Vrsic.

Krka je uz posljednjeplasirani Triglav najzreliji kandidat za put u niži rang. Danas je tim iz Novog Mesta na domaćem terenu poražen od Kopera rezultatom 3:0. Dva od tri pogotka za goste postigao je naš internacionalac Miroslav Čovilo.

Domžale su sa 2:0 porazile Celje, a golovi su postignuti u posljednjih 15 minuta. Strijelci su bili Aneff i Parker. Kenan Horić igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.