Maribor i Celtic odigrali neriješeno

Bez pobjednika na Ljudskom vrtu

Maribor i Celtic odigrali neriješeno

E. Škorić

Nogometaši Maribora i Celtica odigrali su svoju prvu utakmicu play-off runde Lige prvaka.

Maribor je na Ljudskom vrtu ugostio škotskog prvaka, ekipu koja odavno nije ono što je nekad bila, a koja je u doigravanje došla nakon što je UEFA suspendovala varšavsku Legiju. 

Celtic je, ipak, uspio da ostvari povoljan rezultat u gostima kod slovenskog prvaka, koji je ranije, u drugom prektolu, izbacio bh. predstavnika, mostarski Zrinjski.

Berget je u šestoj minuti šutirao prema golu Mariborčana, lopta se odbila do Calluma McGregora, koji je pogodio za 0:1. Maribor se brzo vratio. Željko Filipović je u 14. minuti dodao do Damjana Bahora, koji je loptu skrenuo u mrežu za poravnanje.

Dobru šansu domaći nogometaši imali su u 42. minuti, ali je Dare Vršić pucao preko gola. Zaprijetio je Maribor i sredinom drugog dijela, kada je Ibraimi glavom pucao, no Gordon je sjajno odbranio. 

Gosti iz Glasgowa u 66. minuti su mogli do novog vodstva, ali Stokes puca pored gola domaćih. U dosta izjednačenoj utakmici, više nije bilo pogodaka. Ostalo je, dakle, 1:1 i taj rezultat zasad više odgovara Celticu, ali vidjet ćemo što će se događati za sedam dana na Celtic Parku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, play-off, prva utakmica:
Maribor - Celtic 1:1 (Bohar 14/ McGregor 6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.