Marseille dva puta vodio, PSG na kraju pobijedio

Pobjeda PSG-a u derbiju

Marseille dva puta vodio, PSG na kraju pobijedio

M. Šljivak

Veliki derbi u 31. kolu francuske Ligue 1 odigrali su na Velodromeu Marseille i PSG, a na kraju su gosti iz Pariza slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Čak pet pogodaka donio je duel velikih rivala, a na kraju pobjeda pripada PSG-u, koji je ponovo vodeći tim Ligue 1.

Marseille bolje ulazi u meč. Nakon pola sata igre Andre-Pierre Gignac pogađa za vodstvo domaćih od 1:0, ali je radost večeras fenomenalnih domaćih navijača kratko trajala.

Samo pet minuta kasnije fenomenalan gol postiže Blaise Matuidi za izjednačenje rezultata na 1:1.

Međutim, Marseille na odmor odlazi vodstvom. Gignac u 43. minuti koristi grešku odbrane PSG-a, te pogađa za 2:1. 

Treba istaći i da je PSG ostao bez Davida Luiza koji se teško povrijedio u prvom poluvremenu.

Ipak, nastavak susreta potpuno pripada gostima iz Pariza, koji u samo šest minuta postižu dva gola.

Za izjednačenje rezultata na 2:2 pobrinuo se Marquinhos u 49. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Jeremy Morel zatresao vlastitu mrežu za 3:2. 

Iako do kraja golova više nije bilo prilika jeste, naročito pred golom domaćeg golmana Stevea Mandande. Međutim, sjajno je Mandanda obavio svoj posao, ali je na kraju PSG ipak slavio pobjedu.

Aktuelni prvak sada je ponovo vodeći na tabeli s jednim bodom više od Lyona, dok Marseille polako posustaje u borbi za naslov. Trenutno su treći sa 57 bodova.

Ligue 1, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille - PSG 2:3 (Gignac 30', 43' / Matuidi 35', Marquinhos 49', Morel 51'ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.