Marseille gradi sjajan tim: Pored Payeta stiže i Cabaye?

Cabaye na meti Marseillea

Marseille gradi sjajan tim: Pored Payeta stiže i Cabaye?

M. Šljivak

Fudbalski velikan Olympique Marseille ima namjeru da ponovo preuzme vrh u francuskom fudbalu.

Tim s Velodromea ima ogromne planove za budućnost i traže igrače koji bi ih pojačali u lovu na titulu prvaka, koju čekaju još od 2010. godine.

Nakon titule prvaka u toj godini Marseille je, kao i ostali timovi, bio u sjeni bogatog PSG-a, ali čini se kako je devetostruki šampion Francuske odlučio da istom mjerom uzvrati Parižanima.

Trener Rudi Garcia ima plan da oformi izuzetno jak tim, a kao prvo pojačanje se spominje sjajni veznjak West Hama Dimitri Payet, koji bi do kraja mjeseca trebao stići u Marseille.

Ipak, nije Payet jedini fudbaler iz Premiershipa kojeg francuski velikan želi. Novi član ovog kluba bi u narednim danima mogao postati i veznjak Crystal Palacea Yohan Cabaye.

Navodno, Maresille će u narednim danima poslati zvaničnu ponudu za 31-godišnjeg veznjaka, koji bi se tako ponovo mogao vratiti u Francusku, gdje igrao za PSG i Lille.

Ovaj fudbaler je odigrao 18 utakmica ove sezone u Premiershipu, ali bi u narednim danima mogao odigrati svoje posljednje minute u dresu Palacea u koji je stigao iz PSG-a u ljeto 2015. godine.

Pored PSG-a i Crystal Palace, Cabaye je u Engleskoj igrao još i za Newcastle, gdje je prikazivao zaista sjajne partije koje su ga potom odvele u PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, vratio se u Englesku zbog male minutaže u ovom timu, a sada bi se mogao ponovo vratiti Francusku i sigurno bi bio veliko pojačanje za Marseille.

Velikan je trenutno na šestom mjestu Ligue 1 sa 30 bodova i do kraja sezone će voditi bitku za plasman u evropska takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi