Marseille zainteresovan za Jürgena Kloppa

Nakon odlaska Bielse

Marseille zainteresovan za Jürgena Kloppa

Francuski prvoligaš Olympique Marseille namjerava angažovati Jürgena Kloppa. 

Nakon što je Marcelo Bielsa podnio ostavku na poziciji trenera, rukovodstvo kluba krenulo je u potragu za njegovim nasljednikom i navodno prvi na listi želja je Jürgen Klopp.

Doskorašnji trener Borussije Dortmund je trenutno bez angažmana, a problem za Marseille predstavlja to što je on najavio da želi odmarati godinu dana kako bi uživao u privatnom životu. 

Tokom ljeta se špekulisalo da bi Klopp mogao preuzeti Liverpool i Real Madrid, ali su Redsi pružili novu šansu Brendanu Rodgersu, dok je na Santiago Bernabeu stigao Rafael Benitez.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Marseille je prošlu sezonu okončao na trećoj poziciji i vrijedi istaći da je tokom prijelaznog roka otao bez dvojice ključnih igrača. Dimitri Payet je prešao u West Ham United, a Andre-Pierre Gignac je preselio u meksički Tigres. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.