Martinez: Preveliki respekt za BiH, ali želimo pobjedu

Belgija sutra oslabljena

Martinez: Preveliki respekt za BiH, ali želimo pobjedu

E. Škorić

Reprezentacija Belgije večeras je odradila posljednji trening pred duel sa Bosnom i Hercegovinom.

Na stadionu Kralja Baudouina Belgijanci su večeras odradili trening, a uoči istog selektor ove reprezentacije Roberto Martinez održao je zvaničnu press konferenciju.

Između ostalog je Martinez kazao da će sutra pobijediit motiv, borba, želja, a ne sistem igre, a ono što ga brine je činjenica da neće igrati neki bitni igrači.

Nema Kevina De Bruynea, Vincenta Kompanyja, Bjorna Englesa, Thomasa Vermaelena, Mousse Dembele, a niti Rominog Radje Nainggolana.

Thorgan Hazard bio je planiran kao zamjena za De Bruynea, no brat Edena Hazarda neće biti spreman i zbog toga je Martinez dodatno zabrinut. Mertenes i Mirallas ostaju tako kandidati za njegovu poziciju.

"Pored toga što nedostaje puno igrača, to ne smije biti opravdanje za sutrašnju utakmicu. Imamo dosta dobrih igrača koji mogu da igraju", rekao je Martinez, koji je hvalio BiH.

"Bosna i Hercegovina je sjajna ekipa, koja ima vrhunske igrače, te u toku igre može lako da se transformiše i to je najopasniji naš rival u kvalifikacijama. Izuzetno ga cijenim", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bešića sam primijetio u Brazilu i on je odličan igrač, sigurno će nedostajati Bosni i Hercegovini", istakao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi