Martino: Ovo je veliki udarac, imali smo velika očekivanja

Barcelona poražena u finalu

Martino: Ovo je veliki udarac, imali smo velika očekivanja

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Barcelona je ostala bez trofeja i u Kupu kralja. Preostala je još mogućnost osvajanja trofeja i to vrlo mala u španskom prvenstvu gdje Barcelona zaostaje za madridskim rivalima Atleticom i Realom. 

Gerardo Martino ne gubi nadu i obećava borbu za naslov prvaka do samog kraja.

„Moramo ići dalje i nastaviti boriti se za naslov prvaka Španije. Ovo je za nas veliki udarac jer smo imali velika očekivanja, borili smo se, željeli smo pobjedu, ali jednostavno nije išlo. Žao mi je zbog navijača koji su nam pružali veliku podršku i zato imamo obavezu boriti se za naslov do posljednjeg kola,“ rekao je Tata Martino.

Barcelonin stručnjak tvrdi kako nema previše prostora za promjenu sistema igre i da Barcelona jednostavno mora doći do prvog gola u susretu.

„Imamo način igre koji je teško modificirati ili mijenjati. Ne igramo s dugim loptama na klasičnu devetku, koristimo puno dodavanja i savršenom čitamo prostor. Problem se javlja kada protivnik dođe prvi do pogotka. I ovdje nam je nedostajalo preciznosti i odlučnosti u posljednjih 20-25 metara,“ dodao je Martino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.