Mascherano najavio odlazak iz Barcelone

Argentinac realan

Mascherano najavio odlazak iz Barcelone

Argentinski fudbaler Javier Mascherano polako ulazi u pozne igračke godine.

Iz tog razloga, Mascherano je najavio napuštanje Nou Campa, jer je i sam svjestan da uskoro neće moći da izdrži napore koji nosi fudbal na najvišoj razini.

"Ne vjerujem da će se to desiti brzo, ali vjerujem da kroz nekoliko godina neću moći da budem na raspolaganju klubu, kako fizički tako i psihički", rekao je Mascherano, te dodao:

"Osjećam se presretno u Barceloni, gdje sam okružen sjajnim saigračima i ljudima. Ali, kada ste član Barcelone, onda to znači da rijetko imate priliku za odmor".

Njegovi planovi za završetak karijere vezani su za domovinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da je za mene najrealnija opcija povratak u Argentinu. Tamo se igra dosta manje utakmica nego u Evropi i to je ono što mi je najviše potrebno", zaključio je Javier Mascherano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi