Messi želi da šestorica igrača napuste Barcelonu
Foto: EPA

Želi nova pojačanja

Messi želi da šestorica igrača napuste Barcelonu

E. Čaušević

Barcelona ove sezone ne igra onako kako su navijači navikli od ove ekipe, pa je već sada sasvim jasno da će na ljeto biti dosta promjena u ovom klubu.

Katalonci su proteklog vikenda slavili u El Clasicu protiv Real Madrida sa 3:2 golom kojeg je u posljednjim sekundama postigao Lionel Messi. U tom meču se vidjelo koliko je Argentinac bitan za ovaj klub, te da će Barca dati sve što može kako bi on produžio svoj ugovor.

Ipak, da bi se to ostvarilo potrebno je da čelnici kluba poslušaju savjete Messija. Navodno, Argentinac je poručio čelnicima kluba da želi barem četiri nova pojačanja, te da klub mora prodati šestoricu igrača za koje on smatra da se ne uklapaju u igru ove ekipe.

Kako prenose španski mediji na Messijevoj "crnoj" listi nalaze se: Paco Alcacer, Andre Gomes, Jeremy Mathieu, Aleix Vidal, Javier Mascherano i Arda Turan. Messi je poručio da su ekipi potrebna pojačanja na pozicijama desnog beka, štopera, veznog igrača i na mjestu napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi