Mihajlović: Milan je spreman za velike stvari

Posrnulog velikana vraća na stare staze slave?

Mihajlović: Milan je spreman za velike stvari

Srbijanski trener Siniša Mihajlović nedavno je zamijenio Filippea Inzaghija na klupi Milana i od njega se očekuje da u narednom periodu posrnulog velikana vrati na stare staze slave. 

Iako je svjestan da to neće biti nimalo jednostavan zadatak, on vjeruje u sebe i u razgovoru za italijanske medije je izjavio da ne osjeća pritisak. 

"Krenuli smo ispočetka. Doveli smo novi igrače, promijenili sustav igre i spremni smo za novu sezonu. Nemam pritiska, ali osjećam odgovornost. Preuzet ćemo rizik i suočiti se s izazovima. Vjerujemo da ćemo biti u samom vrhu, a ako dovedemo još neko dobro pojačanje, onda ćemo biti spremni za velike stvari", kazao je bivši selektor reprezentacije Srbije, te dodao:

"Igračima je najbitnije vratiti želju za radom i motivirati ih. Oni koji nose dres Milana moraju uvijek dati sve od sebe i uzdignute glave napustiti travnjak. Kad sam ja igrao u reprezentaciji, imali smo puno talentovanih igrača, ali je svako radio šta je htio i to je glavni razlog što nismo ništa osvojili."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Mihajlović je svoju trenersku karijeru počeo kao pomoćni trener Intera, a prvi samostalni posao dobio je u Bologni. Kao trener u Italiji je još vodio Cataniju, Fiorentinu i Sampdoriju. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.