Milanič: Nismo briljirali, ali ispunili smo cilj
Foto: EPA

Trener Maribora zadovoljan

Milanič: Nismo briljirali, ali ispunili smo cilj

Trener Maribora Darko Milanič zadovoljan je zbog plasmana u 3. pretkolo Lige prvaka, ali ne i igrom na večerašnjoj utakmici protiv Zrinjskog (1:1).

"Izuzetno sam zadovoljan što smo prošli dalje jer smo time ispunili naš cilj. Ipak, nismo briljirali i definitivno ćemo u narednoj rundi morati pokazati više. Zrinjski je igrao dobro, ali moji momci zaslužuju čestitke za ovo što su napravili. U ekipi imam nekoliko fudbalera koji su još uvijek 'zeleni' za Evropu, a to se vidi", jasan je bio Milanič, koji je potom nastavio:

"Zrinjski je imao inicijativu ali smo se stvarno dobro branili, pa im to na kraju nije donijelo ništa. Idemo dalje, ali tek trebamo analizirati sljedećeg protivnika. Ne želim biti arogantan sa najavama tih utakmica, ali mislim da smo bolji. Koliko? To još ne znam".

O sretnom golu Mitje Vilera...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Takav gol smo primili protiv Krškog. Kamo sreće da svaki gol koji damo bude ovakav poput večerašnjeg. Ne bih se bunio", dodao je Milanič.

Maribor će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv islandskog Hafnarfjordura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi