Mirror Sport: Gone in 43 Džekonds

Napadač našeg nacionalnog tima heroj Građana

Mirror Sport: Gone in 43 Džekonds

Manchester City je sinoć u gradskom derbiju na Old Traffordu slavio protiv Manchester Uniteda rezultatom 3:0, a heroj večeri bio je naš reprezentativac Edin Džeko. 

Džeko je u pobjedi Građana postigao dva gola. Prvi nakon samo 43 sekunde, čime se upisao u historiju Old Trafforda, postigavši najbrži gol na tom stadionu u njegovoj historiji. Do kraja susreta Građani su postigli još dva gola, a Džeko još jedan za veliko slavlje ekipe sa Etihada. 

Jutro nakon utakmice glavna zvijezda sportske štampe na Otoku upravo je Džeko. Naš reprezentativac srušio je United, a Mirror Sport jutros donosi naslov "Gone in 43 Džekonds". 

"Edinu Džeki trebalo je manje od minute da vrati Manchester City na kurs ka drugoj šampionskoj tituli u tri godine. Napadač Cityja je postigao dva gola, a prvi je došao nakon samo 43 sekunde. Manchester City je upisao drugu pobjedu ove sezone protiv komšija i prišao Chelseaju na zaostatak od samo tri boda, uz dvije utakmice manje," piše Mirror Sport. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.