Modeste nakon transfera u Kinu: Želio sam ostati u Kolnu
Foto: EPA

Kineski milioni su učinili svoje

Modeste nakon transfera u Kinu: Želio sam ostati u Kolnu

Anthony Modeste, sjajni francuski napadač, je protekle dvije sezone proveo u ekipi Kolna. Briljirao je Modeste u dresu Jarčeva, postigao je 40 golova u 68 nastupa, a to je privuklo interes mnogobrojnih klubova.

Njegove partije su privukle interes i bogatih Kineza, pa je on ovog ljeta prešao u Tianjin Quanjian. Ipak, Modeste ističe da on nije želio otići u Kinu, ali da Koln nije mogao "odoliti" novcu bogatih vlasnika Tianjina. Naime, Jarčevi su ga prodali za čak 37 miliona eura, iako je on, samo dvije godine ranije, u ovu ekipu stigao za tek 3 miliona eura.

"Svi znaju da sam želio ostati u Kolnu. Ali, tada je došla unosna ponuda iz Tianjina, što je za mene, ali i za klub bila finansijski jedinstvena prilika. Niko više nije želio pregovarati sa mnom i sa mojim predstavnicima da ostanem u Kolnu. A to je bila moja želja, ostanak u Kolnu", izjavio je Modeste za njemački Bild.

Modeste je ovog ljeta želio iskoristiti interes Tianjina, kako bi "natjerao" čelnike Kolna da mu povećaju primanja, ali njih to nije zanimalo. Francuz je prodan kineskom klubu, a koliko nedostaje Kolnu govori i činjenica da ova ekipa još uvijek nije uspjela upisati ni jednu pobjedu u Bundesligi, iako je prošle sezone izborila učešće u Ligi Evrope.

Osim za Tianjin i Koln, Modeste je u svjoj karijeri nastupao još i za Nicu, Angers, Boredeaux, Blackburn, Bastiju i Hoffenheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi