Monaco kupio klub koji je nekada harao Belgijom

Imaju ozbiljne planove

Monaco kupio klub koji je nekada harao Belgijom

Prvoplasirani tim francuskog prvenstva i polufinalist Lige prvaka Monaco danas je postao većinski klub jednog od najstarijih klubova u Belgiji.

Monaco je kupio Cercle Brugge, klub koji je nekada harao Belgijom, a koji danas nastupa u drugoj ligi ove zemlje.

Za ovaj potez su se u Kneževini odlučili zbog svoje razvojne politike i u budućnosti će sarađivati sa Cercleom Bruggeom, kojem će slati neke fudbalere koji kod njih ne budu imali mjesta, ali će i crpiti talente iz Belgije te možda otkriti novog Mbappea.

Cercle Brugge je klub koji je u svojoj historiji dugoj čak 118 godina osvojio tri šampionske titule u Belgiji i to sve početkom 20. vijeka, dvaput je osvojio Kup, a četiri puta drugu ligu. Tri puta je nastupao u evropskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prodaja kluba Monacu potvrđena je jutros i na zvaničnoj stranici Cercle Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti