Monaco 'pregazio' Lille: Prvi gol Jovetića
Foto: EPA

Francuska Liga 1, 7. kolo

Monaco 'pregazio' Lille: Prvi gol Jovetića

U drugoj utakmici sedmog kola Lige 1 Lille je ugostio ekipu Monaca i pretrpio težak poraz. Fantastični Monaco je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4.

Fudbaleri Monaca su od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam igre, a Kneževi su prvi gol postigli u 24. minuti i to preko novog pojačanja, Stevana Jovetića, kojem je ovo bio prvi gol u novom klubu.

Šest minuta kasnije Toure je sjajno uposlio Ghezzala koji rutinski pogađa za 0:2.

Bile su potrebne samo tri minute igre u drugom poluvremenu da Monaco postigne novi gol. Za 0:3 je pogodio Falcao, koji se odlično snašao nakon što je golman Lillea odbranio pokušaj Ronyja Lopesa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Falcao je postavio i konačnih 0:4 udaracem s bijele tačke. Ovo je za Falcaa bio već 11 pogodak u novoj sezoni, a Monaco se ovom pobjedom izjednačio na prvom mjestu tabele s PSG-om, iako Kneževi trenutno imaju utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi