Monaco se oglasio: Tužba protiv klubova zbog Mbappea
Foto: EPA

Francuski prvak nezadovoljan zbog pristupa ekipa

Monaco se oglasio: Tužba protiv klubova zbog Mbappea

M. Šljivak

Francuski prvak Monaco odlučio je da tuži klubove koji su poslali ponude za mladog napadača Kyliana Mbappea.

Sjajni 18-godišnji fudbaler je zaludio evropske velikane fantastičnim nastupa za Kneževe, pa skoro svaki velikan želi da ga vidi u svojim redovima.

Ipak, očigledno neki i pretjeruju, pa je Monaco odlučio da se žali FIFA-i i da pokuša tužbom da spriječi određene klubove da kontaktiraju mladog napadača.

"Nažalost, "veliki" evropski klubovi su kontaktirali Kyliana Mbappea bez naše dozvole. Monaco želi podsjetiti sve klubove da je takav pristup protivan pravilima člana 211 Fudbalske lige Francuske i kosi se s pravilom 18.3 o transferima igrača u FIFA-i. Zbog toga, klub ozbiljno razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv klubova koji su prekršili ova pravila u slučaju Mbappea", stoji u saopštenju francuskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iz izvora bliskih klubu, Sky Sports saznaje da su klubovi kojima je zaprijećeno Manchester City i PSG, koji čine sve, pa čak i stvari blizu nelegalnih, kako bi 18-godišnjeg napadača doveli u svoje redove.

Fantastični Mbappe pored ovih klubova ima ponude Arsenala, Juventusa, Real Madrida...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi