Morata odlučio gdje će nastaviti karijeru

Na korak od Manchester Uniteda

Morata odlučio gdje će nastaviti karijeru

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata gotovo sigurno će ovog ljeta napustiti Real Madrid u koji je stigao prije godinu dana iz Juventusa.

Kraljevski klub je prošlog ljeta odlučio vratiti Moratu nakon što je igrao u sjajnoj formi u dresu Juventusa. Međutim, Zinedine Zidane mu ove sezone nije omogućio minutažu koju je on očekivao i sve više se govori o tome da će Morata promijeniti klub ovog ljeta.

Prvobitno se govorili da će ovaj napadač svoju karijeru nastaviti u dresu Milana, no jasno je da će se to teško desiti. Najviše interesa za Moratu pokazao je Manchester United koji je spreman da pošalje zvaničnu ponudu. Navodno, pregovori s igračem uveliko traju i ostalo je još da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja.

Njegov agent je prije nekoliko dana potvrdio da Morata pregovara sa Crvenim đavolima, ali da još uvijek ništa nije završeno. Najveći problem je visina transfera, a mnogi smatraju da će Manchester Uniteda morati platiti oko 65 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi