Moratti: Želio sam da dovedem Cantonu i Tottija

Bivši predsjednik Intera nije uspio

Moratti: Želio sam da dovedem Cantonu i Tottija

E. Škorić

Bivši predsjednik Intera Massimo Moratti otkrio je kako je želio da dovede Erica Cantonu i Francesca Tottija.

Moratti je dugo bio na čelu Intera i želio je dovesti neka velika imena u klub, a za Sport Mediaset Premium otkrio je da je radio na transferu Cantone i Tottija.

"Prvo sam htio Cantonu. Znali smo da bi s njim sve pobjeđivali. Bio sam na stadionu kada je Cantona udaario navijača i rekao sam da bi nam to moglo biti koristi jer bi ga United nakon tog gesta mogao pustiti da ode", kazao je Moratti, dodavši:

"Pregovarali smo, a onda, zbog nekog nesporazuma, on se nije pojavio da potpiše ugovor s nama".

"Zatim, htjeli smo dovesti Tottija. Imali smo priliku da pregovaramo jer mu je ugovor isticao, ali istini za volju - Roma ga nikada ne bi pustila", dodao je prvi čovjek Intera.

Massimov otac Angelo bio je predsjednik Intera 60-ih godina. "Kada je moj otac bio predsjednik, niam ni razmišljao da ga naslijedim. Nikada ne recite nikada u životu. Nne mislim da moja djeca sada razmišljaju o tome, ali ko zna što bi se moglo dogoditi. No, biti predsjednik nogometnog kluba je kompletna, ali i kompleksna stvar".

Massimo je još otkrio kako je počela 'veza' s Robertom Mancinijem, današnjim trenerom Nerrazzura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pokušao sam da ga dovedem iz Sampdorije, ali predsjednik Paolo Mantovani ga je smatrao sinom i skoro je počeo plakati kada sam tražio da ga pusti. Onda mi je Mancini jednog dana poslao Interov dres sa bedžom Scudetta na njeu. Napisao je da ako jednog dana budem razmišljao o njemu, da će doći".

Mancini nikad nije igrao u Interu, nosio je dres Bologne, Sampdorije i Lazija, ali je kao trener vodio Inter u dva navrata - od 2004. do 2008. godine i od prošle sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.